Kan je niet voor altijd in mijn leven blijven?

Gemma Hoek wilde al vanaf het moment dat ze klaar was met haar opleiding SPW niveau 4, met kinderen of jongeren met een 'rugzakje' werken. Ze twijfelde als vervolgopleiding tussen de Pabo en de pedagogische kant (SPH). Omdat zij een baan als leerkrachtondersteuner kon krijgen, werd de keuze voor haar gemaakt: Pabo. Later deed ze nog Master SEN om meer verdieping te krijgen voor de speciale behoeftes van de leerlingen.

Als leerkracht bij de School zonder Muren (SzM) heeft ze de ideale combinatie: onderwijs met een zorgkant. "Het bijzondere van de SzM is dat je als leerkracht bij de jongere thuiskomt en veel contact met ouders hebt. De leerlingen hebben al veel tegenslagen gehad en zijn echt blij als je komt. We geven ze aandacht en structuur en zijn een fijn dagelijks ritme voor ze.

Op mijn beurt word ik blij van het contact met de leerlingen. Een leerling zei na afloop van een traject eens tegen mij: 'Kan je niet voor altijd in mijn leven blijven?'. Als je daar niet blij van wordt...

Ook ouders zijn blij met mijn komst en zijn vooral dankbaar dat een onderwijsvorm als SzM überhaupt bestaat.”

"De SzM is een hecht team. Er heerst een prettige werksfeer en de flexibiliteit qua uren is heel fijn. Ik kom goed tot mijn recht bij SzM, zeker met alle nieuwe ontwikkelingen die mij prikkelen en boeien. Iedere keer is er wel een nieuwe uitdaging bij de SzM, zoals nu bijvoorbeeld de ATLaSklas. Dit is een initiatief vanuit het regulier onderwijs om te onderzoeken of we wellicht preventief leerlingen kunnen begeleiden thuis/nabij om doorverwijzingen naar het SO in een aantal gevallen te kunnen voorkomen. Kijk vooral op de website van School zonder Muren. Daar staan veel andere leuke projecten op waar wij ook onderdeel van uitmaken.

Met dit soort uitdagingen blijft de LKO mij binden en boeien. Sowieso voel ik me bij de LKO gewaardeerd en echt onderdeel van de stichting.

Het bestuur kent je bij naam, er wordt met je meegedacht en de bijeenkomsten voor de hele stichting zijn superleuk. De onderwerpen zijn interessant en je ontmoet collega's van de andere locaties.